Witam Kolegow ponownie
W niedziele przyjechalem z miesiecznej wyprawy, podczas ktorej uwalilem drazek stabilizatora. Pekl on samoistnie. Zapewnie 6 lat tyrania po bezdrozach zmeczylo material. W zwiazku z tym mam kilka drobnych kwestii technicznych i mala prosbe o pomoc. Ciezko bylo mi dotrzec do informacji,o ilosci typow tej czesci w montereyach A i B. Mam montusia z 95, wersja krotka, benzyna. Zastanawiam sie,czy stabilizator jest taki sam w wersji 5 i 3 drzwiowej oraz z silnikiem diesla lub benzyna... Innymi slowy, czy do wszystkich wersji "A" pchali ta sama czesc, czy czyms sie ona rozni. Dodatkowo nurtuje mnie kwestia potencjalnej roznicy w stosunku do montusiow "B" (nie wiem,czy wprowadzili jakies modyfikacje). Udalo mi sie sprawdzic, ze gumy sa we wszystkich dokladnie takie same (ten sam PN). Bede wdzieczny za info w tej sprawie.
Przejde jeszcze do 2 tematu, mianowicie dostepnosci tylnego stabilizatora. Usilowalem namierzyc go na alledrogo. Niestety wszyscy narazie sprzedaja tylko przod i to w roznych wersjach samochodow (A i B oraz benz lub D). Oczywiscie moge poczekac,az cos pojawi sie na aukcji,ale moze ktorys z Kolegow ma na stanie/w zapasie takie cudo. Chetnie wydlubie kilka zl, zeby go odkupic .
Pozdrawiam,
Damian