przez oko » 22 gru 2012, 01:09
Witam... Mój Monti postanowił mi wczoraj i dziś dać do myślenia i do roboty. Po primo wczoraj odpalam auto a tu niespodzianka nie działa klima i dogrzewanie ceramiczne. Kontrolka klimy nie wieci i przy przekręceniu ogrzewania na maksa nie włączają sie dogrzewanie ceramiczne. Obroty silnika nie rosną jak dotychczas i nie następuje spadek napięcia który występował gdy ceramiczne dogrzewanie si załączało. Piersza diagnoza upaliło bespiecznik... skoro nie świeci czujka od klim i klima i dogrzewanie nie działa to trza zacząć szukać od tego. I Tu pojawia sie pytanie gdzie jest bezpiecznik klimy i dogrzewania ceramicznego. Namierzyłem jedynie jakowyś przekaźnik klimy i dogrzewania ale bezpieczników nie... Gdzie wiec go szukać i czy na tym obwodzie siedzi coś jeszcze prócz klimy i dogrzewania? Jutro bujam sie z rodziną w trasę na święta i nie chce wiecej niespodzianek...A bym zapomniał... dziś jeszcze doszła jedna usterka ale to pikuś uierdoliwszy się wentyl prz feldze... Rano czeka mnie dymanko pompką coby dotoczyć sie do wulkanizacji. ale to nie problem. mój niepokój wzbudza problem z klima i dogrzewaniem ceramicznym... Na szczęście auto mimo to grzeje dość dość może wolniej sie nagrzewa ale w kabinie robi sie ciepełko. Gdyby nie tony bagażu wzioł bym plaskacza na wypad a tak... Będę wdzięczny za info w temacie bezpieczników i pomocy w rozwiązania problemu...
Montek 3.1 98 przed liftem... długi...i będzie młodszy brat jeep lub land rover