gdzie bezpieczniki klimy i dogrzewania ceramicznego

Isuzu Trooper/Bighorn, Opel Monterey, Holden Jackaroo, Honda Horizon, Acura SLX

gdzie bezpieczniki klimy i dogrzewania ceramicznego

Postprzez oko » 22 gru 2012, 01:09

Witam... Mój Monti postanowił mi wczoraj i dziś dać do myślenia i do roboty. Po primo wczoraj odpalam auto a tu niespodzianka nie działa klima i dogrzewanie ceramiczne. Kontrolka klimy nie wieci i przy przekręceniu ogrzewania na maksa nie włączają sie dogrzewanie ceramiczne. Obroty silnika nie rosną jak dotychczas i nie następuje spadek napięcia który występował gdy ceramiczne dogrzewanie si załączało. Piersza diagnoza upaliło bespiecznik... skoro nie świeci czujka od klim i klima i dogrzewanie nie działa to trza zacząć szukać od tego. I Tu pojawia sie pytanie gdzie jest bezpiecznik klimy i dogrzewania ceramicznego. Namierzyłem jedynie jakowyś przekaźnik klimy i dogrzewania ale bezpieczników nie... Gdzie wiec go szukać i czy na tym obwodzie siedzi coś jeszcze prócz klimy i dogrzewania? Jutro bujam sie z rodziną w trasę na święta i nie chce wiecej niespodzianek...A bym zapomniał... dziś jeszcze doszła jedna usterka ale to pikuś uierdoliwszy się wentyl prz feldze... Rano czeka mnie dymanko pompką coby dotoczyć sie do wulkanizacji. ale to nie problem. mój niepokój wzbudza problem z klima i dogrzewaniem ceramicznym... Na szczęście auto mimo to grzeje dość dość może wolniej sie nagrzewa ale w kabinie robi sie ciepełko. Gdyby nie tony bagażu wzioł bym plaskacza na wypad a tak... Będę wdzięczny za info w temacie bezpieczników i pomocy w rozwiązania problemu...
Montek 3.1 98 przed liftem... długi...i będzie młodszy brat jeep lub land rover
oko

Re: gdzie bezpieczniki klimy i dogrzewania ceramicznego

Postprzez oko » 27 gru 2012, 08:45

Przetoczyłem sie jakość przez te świeta... Ogrzewanie na szczeście chodzi ale klima i dogrzewanie ceramiczne umarło.... Może jednak ktoś podrzuci gdzie szukać bezpieczników odpowiedzialnych za ten bałagan?! Ale jak by tego było mało monti stwierdził, że warto coby stanoł sobie tłoczek w tylnim zacisku... Dotoczyłem sie jakoś do domu ale klocki i pewnie tarcze aut... i może wreszcie skusze sie i pomyśle o wymianie tylniego zacisku... oczywiście jeśli kwota i dostępność tego ustrojstwa mnie nie powali na kolana...
oko

Postprzez danti » 27 gru 2012, 20:39

oko napisał(a): i może wreszcie skusze sie i pomyśle o wymianie tylniego zacisku... oczywiście jeśli kwota i dostępność tego ustrojstwa mnie nie powali na kolana...

A może regeneracja wystarczy...
Adrenaline rush!
Honda Shadow VT 1100

Był...
Opel Monterey LTD 3.1TD
http://www.roztocze4x4.pl
Facebook
danti

Postprzez oko » 28 gru 2012, 08:34

danti napisał(a):
oko napisał(a): i może wreszcie skusze sie i pomyśle o wymianie tylniego zacisku... oczywiście jeśli kwota i dostępność tego ustrojstwa mnie nie powali na kolana...

A może regeneracja wystarczy...

Dokładnie w sobotę biore sie za robotę... znowu trzeba wyczyścić tłoczek... Wymiana klocków pewna , a czy tarczy jak rozbiore to sie zobaczy. To akurat najmniejszy problem ale sen z powiek spędza mi problem z klimą i dogrzewaniem cermicznym...
oko

Postprzez Herflick » 03 lut 2013, 22:19

Na stronie głównej w "do pobrania" masz schemat bezpieczników i przekaźników.
Opel Monterey 3,1LTD 96r, Yamaha XJ600N, Husqvarna TE450
Herflick

Postprzez oko » 03 cze 2014, 19:04

I znów problem z dogrzewaniem ceramicznym. Grzałka ma gdzieś zwarcie... i tu moje pytanie czy to ustrojstwo jest gdzieś do dostania??? Szukałem po necie ale bez efektu. Poza tym jak była na chodzie zimą dużo szybciej robiło się ciepełko, a z racji, że jest na tym samym obwodzie co klima to i klimy niet. A na wakacje muszę podnieść klime.
oko

Postprzez oko » 26 cze 2014, 19:53

KOLEDZY PORATUJCIE.Walczę cały czas z klimą auto od kilku dni stoi u mechanika i lipa nie można z diagnozować gdzie jest zwarcie. Wiem, że na obwodzie klimy jest jeszcze grzałka ceramiczna (dogrzewanie). Może wiecie czy na tym obwodzie jest jeszcze coś? Może orientujecie się jak idą wiązki od klimy i grzałki?
oko

Powrót do Isuzu Trooper II / Opel Monterey A (1992-1997)