MagurMan napisał(a):Najgorzej jest na 4x4- nie gdzie parkować.
MagurMan napisał(a): W patrolu taki objaw miałem to była piasta.
MagurMan napisał(a):A w ladzie 4x4 miałem spiete na stałe-taka konstrukcja :p
wojtekkk napisał(a):czegoś tu nie kumam
-zjeździłeś wiele aut 4x4
-twoj mechanior to mega spec (z tego co piszesz)
i nagle zdziwiony jesteś czymś co powinieneś wiedzieć a przynajmniej twój spec
sprawa jest o o tyle zaskakująca że jak wspomniano rozwiazanie na sztywno jest w oplach/isuzu, wszystkich nissanach,większości miśków,połowie jak nie więcej toyot,kiach,daihatsuu i pewnie jeszcze troche. Z popularnych sprzętów to stały centralny dyfer maja jedynie LR,łada i troche jeepów. Rozumiem że traktujesz auto uzytkowo a nie krajoznawczo-ale to tym bardziej powinieneś rozwinąć swoją wiedze bo potrzebujesz auta by dotrzec do domu.
co do jazdy w warunkach zmiennych (czylisliski/twardo) to przy tym rozwiazaniu tez sa metody.
tak swoja droga to mysle że przegub masz okk a co najwyzej na automacie przeskakuje
wojtekkk napisał(a):tak swoja droga to mysle że przegub masz okk a co najwyzej na automacie przeskakuje
MagurMan napisał(a):montek 93 manualne wprzegielka, rs, 3,2 gaz.
danti napisał(a):wojtekkk napisał(a):tak swoja droga to mysle że przegub masz okk a co najwyzej na automacie przeskakujeMagurMan napisał(a):montek 93 manualne wprzegielka, rs, 3,2 gaz.
Manuale ma, rozkręć sprzęgiełka, przeczyść, sprawdź, czy załączają się jak trzeba.
MagurMan napisał(a):Wyjąłbym przegub i jego sprawdził, bo to częsta bolączka aut. Ale nie wiem który... Jak to sprawdzić która Strona? Jakieś sugestie?
MagurMan napisał(a): sa naprawdę wytrzymale i jazda bez centr mech różni nie zabija przeniesienia napędu.
danti napisał(a):
Wejdź pod niego, pokręć i poszarp półośkami, może jest luz na jednej większy niż na drugiej. Ale to tylko pomysł, nie wiem czy zadziała
Moje przeguby jak maja dość, to mówią: trrrtrtrrtrrrtrrr z której strony wydaje Ci się, że terkoczą, z tej sprawdź
Powrót do Isuzu Trooper II / Opel Monterey A (1992-1997)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 111 gości