Quentil napisał(a):Jeszcze nie kupił, a już przeróbka. Stan budy niezależnie od rocznika będzie zbliżony, one przecież tak łatwo nie rdzewiały
Ważniejszy stan ramy, ale tu też rocznik ma bardziej drugorzędne znaczenie, a bardziej wychodzi kto dbał i jak używał.
No to racje ze to mogą być nie potrzebne kombinacje na początek ale po prostu widziałem do kupienia pare modeli w nowej budzie z uszkodzonym silnikiem.
Generalnie miałem 4 terenówki przez ostatnie 10 lat a teraz chciałbym mieć 1 przez 10 lat dlatego rozważam różne opcje, wole dowiedzieć się jak najwięcej niż testować na sobie:)
Narazie w moim ranking odrzuciłem już terrano, pajero, disco i wszystko wskazuje na troopera. Rozwazam jeszcze patrola, jednak na plus troopera przemawiam solidny i ekonomiczny silnik i z tego co czytam to raczej bezawaryjny oraz cena zakupu, patrol ma co prawda świetne mosty, ale silnik jest wrażliwy no i patrząc rozsądnie do turystyki a nie upalania nie potrzebuje sztywnych mostów i blokad.
Bardzo dziekuje jeszcze raz za bardzo merytoryczne odpowiedzi duzo sie dowiedziałem.