Sprzedam montka LTD 3.1 94r

Sprzedam montka LTD 3.1 94r

Postprzez cherokeexj » 15 sie 2017, 11:21

Na sprzedaż idzie mój gruzik. Z racji że nie jest mi już potrzebny postanowiliśmy z żoną się go pozbyć. Z grubsza o aucie. Pali jeździ hamuje. Silnik odpala bez problemów z pół obrotu. Skrzynia reduktor bez zastrzeżeń. Napędy sprawne. Z przodu manualne sprzęgiełka. Niedawno wymieniany olej w tylnym moście skrzyni i reduktorze. Auto nie odrzuca na ulicy ale nie będę ukrywał ze kościołówka to nie jest. Z grubsza co zrobiłem w aucie od zakupu w grudniu 2016.

-Szyba przednia nowa
-Nowa chłodnica
-Łożyska kół przednich
-Łożysko półosi przedniej lewej
-Łożysko koła tylnego lewego (naturalnie nowe uszczelnienia)
-Wentylator elektryczny na chłodnicy zamiast wiskozy
-Montaż wyciągarki dragon winch 12000 plus sterowanie z kabiny
-Dwa nowe akumulatory 60ah
-Nowe sworznie górne i dolne
-Nowe amortyzatory przednie
-Drążki skrętne od 3.0d
-Nowe paski klinowe
-Alternator świeżo po regeneracji (alternator jest w miejscu sprężarki klimatyzacji)
-Regeneracja rozrusznika
-Dystanse 30mm na stronę

Ze szpeju który był jak kupiłem auto to zderzak stalowy (wzmacniałem bo ktoś strasznie go spartolił) i opony globgum kopia simex 265 70 16 odpowiednik 32" w stanie przynajmniej bardzo dobrym. Dorzuciłem snorkel z pcv który miał być na chwilę ale już został.

I sam nie wiem co jeszcze... Na forum jest autko opisane więc można tam poczytać co było robione. Nic nie ukrywam jak coś to pytać.
Rama nie jest zła w tylnej części za jakiś czas można by wzmocnić od wewnętrznej strony profile (dziur nigdzie nie ma) bo to najsłabsze miejsce ramy. Blacharsko jak to monterey... tylne drzwi (bagażnika)przy szybie i końcówki progów, i wychodzi powoli na ramce szyby przedniej. Przy wymianie szyby przedniej było wszystko wyczyszczone i zamalowane. Z racji że nie pali mi się jakoś szczególnie to powoli będę coś sobie dłubał i poprawiał ewentualnie. W zależności od tego co wystrugam i naprawię/poprawię cena może ulegać zmianie. Na tą chwilę cena jest sztywna i jest to 4500zł. Przegląd do grudnia OC do sierpnia 2018 więc parę zł to samo OC.
Były
XJ 4.0 lpg 4" liftu 32" simex winda
XJ 2.1td 4" liftu 32" simex winda
vitara 1.6 8v 4" liftu 30" geolandar mt
Vitara 1.6 8v 3" liftu silver ex 31" winda
Jest
Monterey LTD 3.1td 32" simex zderzak stal....
cherokeexj

Re: Sprzedam montka LTD 3.1 94r

Postprzez cherokeexj » 15 sie 2017, 11:22

Nie napisałem....
Auto szczelne nic nie cieknie i za mojej kadencji nigdy nie topione bo nie do tego było wykorzystywane. Do topienia teraz spawa się XJ... po dachu :D
Były
XJ 4.0 lpg 4" liftu 32" simex winda
XJ 2.1td 4" liftu 32" simex winda
vitara 1.6 8v 4" liftu 30" geolandar mt
Vitara 1.6 8v 3" liftu silver ex 31" winda
Jest
Monterey LTD 3.1td 32" simex zderzak stal....
cherokeexj

Powrót do Sprzedam