przez Nahen/thor_ » 04 lip 2010, 21:47
Nie wiem jak postępy i czy udało Ci sie cos z tym zrobić ale mogę dołożyć jeszcze troche informacji:
Z lewej przy zbiorniku na płyn do spryskiwacza masz wiązkę na całą lewa stronę tyłu: spryskiwacz, lampa, wycieraczka, ogrzewanie szyby, centralny zamek. Na początek bez stresu weź w łapkę skalpelek/nożyk rozetnij izolację między drzwiami a ścianką tam przy zawiasach drzwi i dobrze obejrzyj przewody, ja dziś robiąc nową elektrykę na tyle auta rozciałem to to i co sie okazało? Jest tam 8 przewodów z czego 4 były poprzecinane lub prawie poprzecinane co w moim przypadku skutkowało "nie wracaniem" wycieraczki.
Przy okazji mam pytanie czy ktoś ma moze oryginalny schemat instalacji w staruszkach z uwzględnieniem kolorów przewodów? W trakcie roboty wynikły mi dwie zagadki i nie wiem jak je rozwiązać wolałbym pozostać przy głównej wiązce oryginalnej tej która idzie od przodu ale mam wątpliwości co do tego "od czego" sa dwa przewody a nie chce mi sie wywalać zbiornika żeby wszystko "po kablach" sprawdzać.
Staruszka już nie ma
2001 3.0 DTi