Legend napisał(a):no dokładnie....rośnie szansa, że mechanik, ktory to robi po raz pierwszy zdupcy dokręcenie łozyska na kole.
Legend napisał(a):czy żeby wyjac dolny wahacz trzeba jakąś specjalną magię z drążkami skrętnymi uprawiać? Nie brałem się za to, ale zastanawiam się czy trzeba je jakoś poluzować albo zaznaczyć w jakim położeniu był wahacz aby trafić w to samo ustawienie, ktoś wie?
Legend napisał(a):podkładki na górze górnego wahacza, za śruba, przy nakrętkach, z jednej strony nie widziałem ile ich byo bo sie posypały, czy z jednej i drugiej strony jest ich tyle samo?
Legend napisał(a):-plastik przy mieszku zmiany biegów do manuala, warunek to nie popękane mocowania drutu trzymającego mieszek
Legend napisał(a):temat śrub mam już jasny, najpierw paiskowanie potem galwanizacja=kwestia znalezienia zakładu.
ale pojawiło się pare kolejnych pytań.
1.czy dostepne są łożyska do piasty koła i uszczelniacze,łozyska na półos to z rowkiem, jak i uszczelniacz z firm jak w oryginale czyli łożyska koyo i uszczelniacze NTN?
2.czy możecie polecić jakies zakłady do zakuwania węzy od klimy i wspomagania? [tu w sumie mam dylemat bo wszystkie jest szczelne ale widać na końcówkach nalot rdzy, przy odkręcaniu nawet przez szmatę trochę zmęczyłem i ogólnie stan zakończen jest słaby.
3.znacie jakiś zakład, który galwanizuje oczyszczone metale?
4.zakład do regeneracji kompresora klimy, alternatora,pompy wspomagania?
jak nic nie znajdę z polecenia to będę szukać na chybił trafił w necie...ale z jakością jest różnie - wolałbym postawić na sprawdzone namiary.
niestety powraca też pytanie o farbę na rdzę - jakiś czas temu robiłem stalowe sanki pod silnik farbą niby super zachwalaną okrętową i mam mieszane uczucie bo po miesiącu wyszło rude...choc ciężko ocenić czy to na poweirzchni malowanej czy to woda wypływająca ze środka tego elementu. Niemniej jednak zwątpiłem w nią trochę, chce zrobić test, pomalować coś zardzewiałego i zostawić na placu na deszczu - bo po to rozbierałem wszystko żeby dokładnie dostać się do ramy. Będzie mi "przykro" jak sięo kaze, że lipna farba i mam tą robotę jeszcze raz do zrobienia.
5.poduszki pod budę i śruby? Poduchy chciałbym oryginalne, jak śrub nie dostanę to sobie poradzę. Jakieś żródło poduch?
6.odboja górnego wahacza - takie kółka na stalowej podstawie wciskane w wahacz - od góry widać tylko cienki pasek gumy - niestety w ASO niedostępne.
7.jakiś pomysł na wyduszenie tulei dolnego wahacza, która jest mocowana w ramie? mam pomysł na kontrukcje własnego ściagacza.....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości