Stefan napisał(a):...
No i pojawił się inny problem, mianowicie jest niewielki wyciek oleju.
Poszukiwania wycieku doprowadziły mnie do takiej sytuacji:
po zdjęciu mieszka na lewarki od biegów i dalej po zdjęciu gumowej osłony widać skrzynię od góry.
Ta skrzynia ma ożebrowania. Olej stoi w zagłębieniach między tymi żebrami i stamtąd przelewa się i kapie.
Ten olej stoi już praktycznie na wysokości dołu lewarka, więc raczej niemożliwe, żeby znalazł się tam z silnika.
Po wyjęciu lewarka od biegów widać, że w gnieździe lewarka stoi olej.
W tylnej części tego gniazda jest otwór i tamtędy olej wycieka.
Mam takie pytania:
1. Czy to normalne, że w tym gnieździe stoi olej? A jeśli nie, to skąd on tam się bierze?
2. Jeśli to normalne, to po co jest ten otwór w dnie gniazda? Może on powinien być uszczelniony jakimś korkiem?
Jake napisał(a):Malo. Powinno byc 2.9-3.7 bara. Niekoniecznie pompa. sprawdz regulator cisnienia.
Jake napisał(a):Ale sciagasz tylko gore (plenum). To calkiem szybko i latwo idzie zrobic.
Stefan napisał(a):Dzięki, zaworki kupione, ale pogoda u nas nie za bardzo. Poczekam z wymianą aż się wypogodzi. Mam nadzieję, że pomoże.
Temat słabości na benzynie na razie bez zmian. Zabrałem się za inne tematy (instaluję solara i przerabiam instalację wewnętrzną - dodatkowy akumulator do zasilania odbiorników w kabinie poprzez dodatkowe gniazda zapalniczek). I nie chcę takim "rozgrzebanym" jeździć, a przed dalszą walką z benzyną, chcę jeszcze dokładnie sprawdzić, jak się zachowuje po rozgrzaniu.
Ale w związku z instalacją elektryczną mam pytanie - czy ktoś wie w jaki sposób (np. poprzez sprawdzenie napięcia na którymś z bezpieczników) sprawdzić w sposób pewny, że silnik pracuje?
No i wraca temat wycieków. Ponieważ stoi kilka dni w jednym miejscu, to obserwuję czy cieknie. No i jest jeszcze niewielki wyciek. Sprawdziłem jak wygląda obudowa skrzyni i jest sucha (czyli tamten wyciek, o którym wspominałem wcześniej chyba został opanowany skutecznie).
Teraz miejsce wycieku wskazuje na przedni most.
I tu dwa pytania:
1. Czy prawdopodobieństwo wycieku z mostu jest duże, czy też szukać czegoś, co jest nad mostem, a po nim tylko ścieka?
2. Jeśli to z mostu - to co mnie czeka?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości